درباره سردرد سینوسی چه می دانید؟

سردرد سینوسی

سردرد سینوسی یکی از علائم عفونت سینوس یا سینوزیت است. افرادی که به این سردرد دچار می شوند در نواحی استخوان گونه، بینی، پیشانی و پشت چشم های خود درد زیادی را احساس می کنند. همچنین با تکان دادن یا خم کردن سر ممکن است درد شدیدتر شود. سردردهای سینوسی بعد از بهبود عفونت برطرف می شوند. با این حال برای برخی از افراد ممکن است این درد ادامه دار باشد که در این شرایط بهتر است جهت بررسی نزد پزشک مراجعه داشته باشند.

علت این نوع سردرد چیست؟

اصلی ترین عامل سردردهای سینوسی، عفونت های ویروسی یا باکتریایی در سینوس های شما است. سینوس ها حفره هایی مملو از هوا هستند که در پشت استخوان گونه، پیشانی و بینی شما قرار گرفته اند. هوایی که از بینی تنفس می کنید از طریق این قسمت ها به سمت ریه ها حرکت می کند. سینوس ها نقش مهمی در به دام انداختن گرد و غبار، و ذرات خارجی که وارد بینی می شود دارند. این ذرات در داخل حفره های سینوس با ترشحاتی چسبناک ترکیب شده و به سمت بینی هدایت می شوند.

اما گاهی اوقات در تخلیه این ترشحات اختلال ایجاد می شود و باعث تجمع مخاط در سینوس ها می شود. همچنین با جمع شدن مخاط محیط مناسبی برای رشد باکتری ها و ویروس ها ایجاد می شود. در این وضعیت سینوس ها ملتهب و متورم می شوند و شما درد و فشار را در نواحی صورت و پیشانی خود احساس خواهید کرد.

سردرد سینوسی

عواملی که ریسک سردرد سینوسی را بالا می برند

همانطور که قبلتر نیز اشاره شد، علت اصلی سردرد سینوسی، عفونت های سینوسی هستند. پس شما با شناخت و درک عواملی که منجر به عفونت سینوس و یا سینوزیت می شوند، می توانید احتمال ابتلا به این نوع سردردها را کاهش دهید. این عوامل عبارتند از:

– ابتلا به سرماخوردگی

– آلرژی فصلی

– سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود سیگار

– پولیپ بینی و یا انحراف تیغه بینی

– سیستم ایمنی ضعیف یا مصرف داروهایی که سیستم ایمنی شما را ضعیف می کنند

روش های تشخیص

پزشک در وهله اول به انجام معاینات فیزیکی و بررسی علائم شما می پردازد. در شرایطی که سردردهای شما شدید یا ادامه دار باشد ممکن است به آزمایش های تصویربرداری مثل سی تی اسکن نیاز داشته باشید. با کمک این روش های تصویربرداری، پزشک خیلی دقیق تر می تواند سینوس ها را بررسی کند. اگر سینوس های شما دچار انسداد، التهاب و ورم نشده باشند، ممکن است سردرد شما به دلیل میگرن یا یک سردرد تنشی باشد. زیرا سردردهای میگرنی و سردردهای سینوسی اغلب علائم مشترکی دارند.

درمان

آنتی بیوتیک ها مؤثرترین راه برای درمان عفونت های سینوسی هستند. همچنین پزشکان داروهای دیگری را نیز برای بهبود این بیماری تجویز می کنند مثل:

– آنتی هیستامین

– داروهای ضد احتقان ( به منظور کاهش تورم در بینی و سینوس ها)

– مسکن ها

– استروئیدها (برای کاهش التهاب)

بهبود سردردهای سینوسی

بهبود سردردهای سینوسی

متأسفانه هیچ راه حل سریعی برای رهایی از این نوع سردردها وجود ندارد. برای درمان سردرد سینوسی شما ابتدا باید علت زمینه ای آن را پیدا کنید. اما اگر این سردرد به سراغتان آمد می توانید با استفاده از چند راه حل ساده تا حدودی آن را آرام کنید:

– یک کمپرس گرم روی نواحی دردناک صورت خود قرار دهید

– از یک ضد احتقان برای کاهش تورم سینوس استفاده کنید و اجازه دهید مخاط تخلیه شود

– برای رقیق کردن مخاط از اسپری بینی یا قطره های نمکی استفاده کنید

– از دستگاه بخور یا از بخار آب گرم استفاده کنید. هوای گرم و مرطوب به رفع گرفتگی سینوس ها کمک می کند

پیشگیری از سردردهای سینوسی

بهترین راه برای جلوگیری از این نوع سردردها ، پیشگیری از ابتلا به عفونت های سینوسی است. برای مثال افرادی که آلرژی فصلی دارند، و در فصولی از سال مثل بهار درگیر گرفتگی بینی و به دنبال آن عفونت سینوس می شوند، بهتر است با یک متخصص مشورت کنند و در صورت نیاز داروهای لازم را مصرف نمایند. پیشنهادهای دیگری که می تواند کمک کننده باشد عبارتند از:

– در فصول سرما با مراقبت از خود، از سرما خوردگی و به دنبال آن عفونت سینوس ها جلوگیری کنید.

– پولیپ بینی یکی از عواملی است که ممکن است باعث انسداد سینوس ها و به دنبال آن سردرد سینوسی شود. پس چنانچه پولیپ دارید برای درمان آن اقدام کنید.

– انحراف تیغه بینی یکی دیگر از دلایل مسدود شدن سینوس ها است. اگر دچار انحراف در تیغه بینی خود هستید و دچار سردردهای سینوسی می شوید بهترین راه انجام جراحی سپتوپلاستی است.

سردردهای سینوسی چقدر طول می کشد؟

مدت زمان این سردردها بستگی به این دارد که چه عاملی باعث سینوزیت شده است. همچنین تا زمانی که عفونت و التهاب سینوس درمان نشود، سردردها ادامه خواهد داشت، که ممکن است از چند روز تا چند هفته طول بکشد.

تفاوت سردرد سینوسی با دیگر سردردها

تفاوت سردرد سینوسی با دیگر سردردها

انواع مختلفی از سردرد وجود دارد، که هر کدام باعث ایجاد درد در قسمتی از سر می شوند. در این بین سردردهای میگرنی و سردردهای سینوسی با توجه به این که هر دو باعث درد در قسمت خاصی می شوند، اغلب اشتباه گرفته می شوند. اما تفاوت هایی هم بین این دو سردرد وجود دارد که آنها را از هم متمایز می کند برای مثال:

– سردرد سینوسی، صورت را نیز درگیر می کند، و به چشم ها، بینی، گونه ها و پیشانی نیز فشار وارد می کند.

– سردردهای میگرنی معمولاً باعث درد در بالای پیشانی، اطراف شقیقه‌ ها یا پشت سر می شوند. همچنین درد از یک طرف سر شما شروع می شود و بعد گسترش پیدا می کند.

سخن آخر

سردرد سینوسی یکی از رایج ترین نوع سردردها است. این سردرد که ناشی از یک نوع عفونت ویروسی است می تواند باعث درد و ایجاد فشار در نواحی صورت و حتی سر شما شود. اما اکثر عفونت های سینوس و سردردهای سینوسی در عرض یک هفته تا نهایتا ۱۰ روز از بین می روند. در صورتی که سردردها ادامه پیدا کرد، بهتر است نزد یک پزشک مراجعه داشته باشید. چرا که ممکن است این سردرد به دلیل عفونت سینوسی از نوع باکتریایی یا قارچی باشد و به دارو نیاز پیدا کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *