علت آکنه نوزادان، و درمان آن

آکنه نوزاد

آکنه نوزادان که با عنوان پوسچولوز سفالیک نیز شناخته می شود، یک بیماری پوستی شایع در بین کودکان تازه متولد شده است. این بیماری می تواند هر نوزادی را از بدو تولد تا قبل ۲ ماهگی درگیر کند. معمولا از هر ۵ نوزاد ۱ نوزاد احتمال دارد که به این بیماری مبتلا شود.

برخی از کودکان با آکنه و لک روی پوست به دنیا می آیند و برخی دیگر در چند هفتگی دچار آکنه می شوند. خوشبختانه این بیماری بی ضرر است و معمولاً بدون درمان خود به خود از بین می رود. طول دوره این بیماری معمولا چند روز تا چند هفته است.

آکنه نوزادان چه ویژگی هایی دارد؟

این بیماری شکل خفیف تر آکنه در نوجوانان و بزرگسالان است. این بیماری ممکن است به یکی از اشکال زیر بروز کند:

– برآمدگی های کوچک و متورم به رنگ قرمز تا بنفش. که به این نوع، پاپول می گویند.

– برجستگی های حاوی چرک که اطراف آن را یک حلقه قرمز، بنفش یا قهوه ای تیره احاطه کرده است. به این نوع پوستول می گویند.

این بیماری چه نواحی را بیشتر درگیر می کند!

آکنه نوزادان بیشتر در نواحی صورت، سینه و پشت ظاهر می شود. شما ممکن است این برآمدگی ها را بیشتر در قسمت های زیر مشاهده کنید:

– گونه ها

– بینی

– پیشانی

– چانه

– پوست سر

– گردن

آکنه نوزادان

مراحل بیماری

آکنه نوزاد ممکن است به طور ناگهانی و یا اینکه به آرامی ایجاد شود. معمولا قبل از برجستگی و متورم شدن جوش ها، نقاطی کوچک و رنگی روی پوست کودک ظاهر می شوند. اما این جوش ها موقتی هستند و عرض چند روز تا چند هفته از بین می روند. نگران نباشید، خوشبختانه این جوش ها هیچ آثاری نیز از خود به جا نمی گذارند، و ایجاد لک نمی کنند.

علت آکنه نوزادان

علت دقیق این بیماری مشخص نیست، اما آکنه معمولا به دلیل مسدود شدن منافذ ایجاد می شود. پزشکان این احتمال را می دهند که آکنه می تواند نتیجه تغییرات هورمونی نوزاد باشد. همچنین ممکن است هورمون های جفت روی نحوه تولید سبوم پوست نوزاد اثر گذاشته باشند. چرا که سبوم بیش از حد منافذ پوست را مسدود و باعث ایجاد آکنه می شود. از دیگر علت های این بیماری واکنش پوست نوزاد است. نوزادان پوست بسیار حساسی دارند و ممکن است به هر چیزی که با پوست آنها تماس طولانی داشته باشد واکنش نشان دهند و دچار آکنه شوند.

تأثیر شیردهی روی این بیماری

سؤالی که برای بسیاری از مادران پیش می آید این است که آیا شیردهی می تواند باعث آکنه نوزادشان شود؟ در جواب باید گفت بله این احتمال وجود دارد که هورمون های شیر مادر روی هورمون های نوزاد تأثیر بگذارد. اما این مسئله نباید روی تغذیه نوزاد اثر بگذارد. این نکته را به یاد داشته باشید که آکنه یک مشکل پوستی موقتی و بی ضرر است که نیاز به درمان دارویی ندارد. این بیماری با رشد نوزاد شما و سازگاری بدن او با محیط جدید از بین می رود، پس نگران نباشید.

آیا بوسیدن نوزاد باعث ایجاد آکنه می شود؟

خیر، بوسیدن نوزاد ارتباطی با آکنه ندارد. این مشکل پوستی نتیجه تغییرات هورمونی است که باعث مسدود شدن منافذ پوست و نهایتا ایجاد آکنه می شود.

آیا بوسیدن نوزاد باعث ایجاد آکنه می شود؟

تشخیص و درمان آکنه نوزادان

این بیماری پوستی بی خطر و موقتی است، که بدون درمان های دارویی از بین می رود. از این رو نیازی به تشخیص و درمان توسط پزشک ندارد. مگر در شرایطی که نوزاد به غیر از جوش، علائم دیگری نیز داشته باشد. همچنین پوست نوزادان با یکدیگر متفاوت است و گاهی به تشخیص پزشک ممکن است درمان با دارو ضروری باشد. پزشک ممکن است برای بهبود آکنه نوزاد شما، داروهایی مثل کرم ضد قارچ (مانند کتوکونازول) یا استروئید موضعی (مثل هیدروکورتیزون) تجویز کند.

مراقبت های خانگی از پوست نوزاد

قبل از انجام هر کاری و استفاده از هر محصولی حتما با پزشک کودک خود مشورت کنید. همچنین شما می توانید با انجام اقدامات زیر از پوست نوزاد خود بهتر مراقبت کنید:

– پوست نوزاد را به آرامی و با آب ولرم بشویید

– برای خشک کردن پوست نوزاد از حوله یا دستمال های بسیار لطیف استفاده کنید

– از محصولات پوستی مثل لوسیون ها و یا روغن ها که می توانند باعث انسداد منافذ شوند، استفاده نکنید

– بلافاصله بعد از استفراغ، صورت نوزاد را به خوبی پاک کنید

درمان آکنه نوزادان

روش های پیشگیری

راهی برای جلوگیری از آکنه نوزادان وجود ندارد. اما می توان با انجام یک سری اقدامات ساده به بهبود و درمان آکنه نوزاد کمک کرد:

– حداقل یک بار در روز پوست آنها را به آرامی و با آب ولرم بشویید

– پس از اتمام غذا خوردن، باقیمانده آن را از روی صورت نوزاد پاک کنید

– از محصولات پوستی تنها در صورت توصیه و تجویز پزشک استفاده کنید

– هرگز جوش های صورت نوزاد را فشار ندهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *