دلیل شکنندگی ناخن ها چیست؟

شکنندگی ناخن

سلامت و ظاهر مرتب ناخن ها، جدا از تأثیراتی که روی آراستگی و اعتماد به نفس ما دارد، نشان دهنده سلامت بدن نیز می باشد. از این رو ایجاد هر گونه تغییر در وضعیت و ظاهر ناخن ها نیاز به بررسی دارد.

ناخن ها نیز مانند دیگر قسمت های بدن در معرض آسیب ها و بیماری های مختلف قرار دارند. یکی از این معضلات شکستن مداوم ناخن ها است که بسیار می تواند آزار دهنده باشد. دلایل مختلفی برای شکنندگی ناخن وجود دارد که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.

دلیل شکنندگی ناخن ها

شکنندگی ناخن ممکن است ناشی از مشکلات درونی و یا تحت تأثیر عوامل خارجی باشد. در این قسمت رایج ترین دلایل شکنندگی ناخن را بررسی می کنیم:

– شستن مکرر دست‌ ها و استفاده از شوینده های نامناسب

– بلند نگه داشتن ناخن ها

– افزایش سن

– استفاده زیاد از مواد شیمیایی مانند لاک و استون

– شیمی درمانی

– در معرض هوای سرد و خشک بودن

– تغذیه ناسالم

– سندرم رینود (کاهش جریان خون در رگ ‌های دست و پا)

کم کاری تیروئید

– بیماری پسوریازیس ناخن

دلیل شکنندگی ناخن ها

درمان شکنندگی ناخن

برخی از دلایلی که برای شکنندگی ناخن مطرح شد، خارج از کنترل ما است. اما می توان با انجام یک سری اقدامات ساده از خشکی و شکستن ناخن ها جلوگیری کرد:

– ناخن های خود را نجوید

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که تمایل به جویدن ناخن های خود دارید، بهتر است همیشه ناخن هایتان را کوتاه نگه دارید. چرا که این کار بیشتر موجب خشکی و شکستن ناخن ها می شود.

ناخن هایتان را مرطوب نگه دارید

با توجه به این که در طول روز مدام با آب و مواد شوینده تماس دارید، شب ها قبل از خواب ناخن ها و پوست اطراف آن را با نرم کننده های ناخن (فاقد الکل) مرطوب کنید.

استفاده از لاک ناخن را محدود کنید

استفاده مکرر و طولانی مدت از لاک ها، یکی از دلایل شکنندگی ناخن ها است. لاک مانند یک لایه ضخیم روی سطح ناخن شما را می پوشاند و مانع رسیدن اکسیژن به ناخن می شود. همچنین پاک کردن لاک با استفاده از استون به خشکی بیشتر ناخن کمک می کند.

– از ویتامین ها غافل نشوید

گاهی دلیل شکنندگی ناخن می تواند به خاطر تغذیه نادرست باشد. از این رو سعی کنید ویتامین های ضروری را از طریق مواد غذایی یا مکمل ها دریافت کنید. پروتئین ها، ویتامین B، اسیدهای چرب امگا ۳، زینک و آهن مفید ترین ماده های غذایی برای تقویت و حفظ سلامت ناخن ها هستند.

درمان شکنندگی ناخن

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

شکنندگی ناخن معمولا نیازی به مراجعه نزد پزشک ندارد. اما در صورتی که شاهد علائم دیگری در ساختار و ظاهر ناخن های خود بودید بهتر است برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. این علائم عبارتند از:

– ایجاد شیار روی ناخن

– جدا شدن ناخن از بستر خود

– قرمزی، التهاب و یا درد در پوست اطراف ناخن

همچنین شکنندگی ناخن ممکن است نشانه ای از یک مشکل و بیماری دیگر باشد. از بین بیماری هایی که باعث شکنندگی ناخن ها می شوند، می توان اشاره کرد به:

عفونت قارچی ناخن

گاهی عفونت های قارچی، دلیل شکنندگی ناخن هستند. این بیماری همچنین باعث ضخیم شدن و تغییر رنگ (زرد شدن) ناخن ها نیز می شود.

– سوء تغذیه

بیماری ها و مشکلات ناخن می تواند نشان دهنده کمبود های تغذیه ای باشد. اگر ناخن های شما شکننده شده می تواند به این دلیل باشد که مواد غذایی مانند پروتئین، آهن و ویتامین های گروه B را به مقدار کافی دریافت نمی کنید.

– پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری پوستی است که به دلیل نقص سیستم ایمنی بدن اتفاق میفتد. گاهی این بیماری ناخن ها را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث تغییراتی در رنگ و ساختار ناخن ها از جمله لایه لایه شدن و شکستن ناخن می شود.

– اختلالات تیروئید

شکستن ناخن می تواند نشانه اولیه بیماری های تیروئید نیز باشد، مثل کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید و بیماری گریوز (بیماری خودایمنی) باشد.

– سندرم رینود

این سندرم که جزو بیماری های سیستم عصبی است، باعث کاهش جریان خون در رگ های دست و پا می شود. این فرآیند می تواند به ضعیف شدن ناخن و شکنندگی آنها منجر شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *