میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یک روش کم تهاجمی است که برای درمان مشکلات پوست و مو مورد استفاده قرار می گیرد. این روش می تواند به بهبود مشکلات پوستی مانند اسکار آکنه، چین و چروک، ترک های پوستی، و غیره کمک کند. اکثر افراد برای اهداف زیبایی از میکرونیدلینگ استفاده می کنند، اما در برخی از شرایط پزشکی نیز می توان از این روش کمک گرفت.
روش انجام میکرونیدلینگ صورت
در این روش، با استفاده از سوزن های نازک سوراخ های ریز و سطحی روی لایه پوست شما ایجاد می شود. در واقع هدف از ایجاد این زخم های سطحی کمک به روند بهبود پوست شما است. این فرآیند باعث می شود که پوست کلاژن و الاستین بیشتری تولید کند. در نتیجه بعد از انجام این کار شما پوستی جوانتر و شادابتر خواهید داشت.
میکرونیدلینگ را می توانید علاوه بر صورت، برای سایر قسمت های بدن که دچار آسیب و پیری پوست شده، مانند پاها، دست ها و گردن نیز استفاده کنید.
تفاوت میکرونیدلینگ با میکرودرم ابریژن
هر دو این روش ها برای بهبود ظاهر و بافت پوست مورد استفاده قرار می گیرند. اما در روش میکرودرم ابریژن از سوزن استفاده نمی شود. در واقع این روش یک نوع لایه برداری پوست است که با استفاده از یک اپلیکاتور مخصوص انجام می شود. به همین علت از میکرودرم ابریژن برای مشکلات جزئی پوست مثل خطوط ریز، لکه های پوستی و منافذ باز استفاده می شود. اما میکرونیدلینگ به واسطه سوزن های ریزی که دارد لایه های عمیقتری از پوست را هدف قرار می دهد. از این رو برای مشکلات عمیق تری مثل جای جوش، ترک پوستی، چین و چروک، و… کاربرد دارد.
این روش برای چه افرادی مناسب است؟
میکرونیدلینگ کاربردهای زیبایی و درمانی بسیاری دارد، از این جهت برای خیلی از افراد می تواند مؤثر واقع شود. اگر شما مشکلات و اختلالات زیر را دارید کاندید مناسبی برای این روش هستید:
– منافذ پوستی بزرگ
– چین و چروک
– پوست شُل
– اسکارهای خفیف ناشی از آکنه و سوختگی
– لکه های پوستی
– ترک های پوستی (استرچ مارک)
همچنین میکرونیدلینگ برای شرایط پزشکی زیر می تواند مؤثر باشد:
– آلوپسی آره آتا (ریزش مو ناشی از بیماری خودایمنی)
– هایپرهیدروزیس (تعریق بیش از اندازه)
این روش به چه افرادی توصیه نمی شود!
انجام میکرونیدلینگ صورت به افراد با شرایط زیر پیشنهاد نمی شود:
– افرادی که آکنه دارند یا در حال مصرف داروهایی برای درمان آکنه هستند
– اختلالات خونی دارند، یا داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند
– افراد مبتلا به سرطان، یا افرادی که تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی هستند
– به مشکلات پوستی مانند راش پوستی و تبخال دچار هستند
– افرادی که پوست کلوئید ساز دارند
– ضایعات پوستی مثل خال، کک و مک، اسکین تگ یا منگوله پوستی دارند
– افراد مبتلا به بیماری های پوستی مثل اگزما و پسوریازیس
در حین میکرونیدلینگ چه اتفاقی می افتد؟
قبل از انجام این کار، باید سطح پوستتان را از مواد آرایشی و بهداشتی پاک کنید. سپس پزشک یا تکنسین از یک کرم یا پماد بی حسی برای ناحیه مورد نظر استفاده می کند. بعد از اثر کردن بی حسی، پزشک دستگاه را با یک فشار متوسط و یکنواخت روی صورت شما می غلتاند. برای حصول نتیجه بهتر دستگاه باید در جهات مختلف روی صورت شما حرکت کند. طول سوزن های این دستگاه نیز از ۰.۵ میلی متر تا ۲ میلی متر قابل تغییر است. انتخاب اندازه طول سوزن ها به نوع مشکل پوستی شما بستگی دارد.
بعد از شروع این فرآیند ممکن است گرما یا سوزش را در پوستتان احساس کنید که کاملا طبیعی است. همچنین میکرونیدلینگ های عمیق تر معمولا با کمی خونریزی همراه هستند.
مدت زمان میکرونیدلینگ نیز براساس ناحیه صورت و عمق درمان از ۱۵ دقیقه تا چند ساعت ممکن است زمان ببرد.
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ صورت
این روش همانطور که پیشتر اشاره شد، یک روش کم تهاجمی است، بنابراین بعد از انجام آن می توانید به انجام کارهای روزمره تان بپردازید. تنها ممکن است پوست شما به مدت چند روز دچار قرمزی و ورم شود که با استفاده از کمپرس سرد می توانید این عوارض را کاهش دهید. توصیه بعدی این است که تا زمان بهبودی پوستتان در معرض نور خورشید قرار نگیرید و از محصولات آرایشی نیز استفاده نکنید.
عوارض این روش
میکرونیدلینگ یک روش درمانی- زیبایی ایمن و بی خطر است. با این حال عوارض احتمالی این روش می تواند شامل موارد زیر شود:
– کبودی
– زخم شدن پوست
– عفونت پوست
مزایای میکرونیدلینگ
این روش برای پوست شما فواید بسیاری دارد و می تواند به بهبود ظاهر و بافت پوست شما کمک کند. از جمله اصلی ترین مزایای میکرونیدلینگ صورت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– جوانسازی پوست
– رفع لکه های پوستی
– از بین بردن اسکار آکنه، زخم، سوختگی
– شفاف سازی و روشن کردن پوست
– سفت کردن پوست
– کوچک کردن منافذ پوستی
– بهبود ترک های پوستی یا استرچ مارک ها
– جوانسازی و رفع تیرگی اطراف چشم
همچنین میکرونیدلینگ صورت برخلاف سایر روش های جوانسازی که از گرما، نور و لیزر استفاده می کنند، خطر تغییر رنگ پوست را به همراه ندارد. به همین دلیل این روش برای افراد با پوست تیره گزینه مناسبی است.
سخن آخر
میکرونیدلینگ یک روش کم تهاجمی است که به بهبود و درمان برخی از مشکلات پوستی کمک می کند. اگر نشانه های پیری روی پوستتان ظاهر شده، انعطاف پذیری پوستتان کاهش پیدا کرده و همچنین جای آکنه و زخم ها شما را آزار می دهد. می توانید برای انجام میکرونیدلینگ با پزشک خود مشورت کنید.
این روش در مقایسه با بیشتر روش های جوانسازی صورت، کم عارضه تر است. همچنین بعد از انجام آن دوره نقاهت نخواهید داشت. میکرونیدلینگ صورت علاوه بر مزایای بسیاری که برای ظاهر و بافت پوست شما دارد، به جذب بهتر و بیشتر محصولات مراقبت از پوست نیز کمک می کند.
طبق توصیه پزشکان، برای حصول نتیجه بهتر می توانید این روش را طی چند ماه و بین ۴ تا ۶ جلسه تکرار کنید.
بدون دیدگاه