آیا درد شکم ناشی از آبسه شکمی است؟

آبسه شکم

آبسه شکم حفره ای از چرک و مایع عفونی است که داخل شکم ایجاد می شود. اصلی ترین و شایع ترین علت این بیماری عفونت های باکتریایی است. پزشکان برای درمان این بیماری از آنتی بیوتیک ها و جراحی کمک می گیرند. لازم به ذکر است که آبسه شکمی در صورت عدم درمان می تواند منجر به عوارض جدی مثل عفونت خون (سپسیس) یا نارسایی اندام ها شود.

انواع آبسه های شکمی

این بیماری را بر اساس نواحی از شکم که دچار آبسه می شوند، طبقه بندی می کنند:

  • آبسه داخل صفاقی: این نوع آبسه ها معمولا در زیر دیافراگم، روده، لگن یا معده ایجاد می شوند. همچنین ممکن است فضای بین دیافراگم و کبد را درگیر کنند.
  • آبسه خلفی صفاقی: این نوع بیشتر کلیه یا پانکراس را درگیر می کنند.
  • آبسه احشایی: این نوع به آبسه های درون طحال یا کبد اشاره دارد.

 

علائم آبسه شکم

علائم این بیماری بسته به محل آبسه می تواند متفاوت باشد. با این حال از میان رایج ترین علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– درد شدید و دائمی در بالای شکم، کمر، شانه یا سینه

– تب

– از دست دادن اشتها

– حالت تهوع

– کاهش وزن بی دلیل

علائم آبسه شکم

علت بیماری

آبسه شکمی زمانی اتفاق می افتد که شما یک عفونت باکتریایی داشته باشید. همچنین شما می توانید به این بیماری مبتلا شوید اگر:

– مبتلا به بیماری کرون، دیورتیکولیت یا بیماری التهابی لگن باشید

– بعد از جراحی شکم به عفونت مبتلا شده اید

– زخم های شکمی داشته باشید که ناشی از گلوله یا ضربه چاقو باشد

تشخیص بیماری

چنانچه علائم اشاره شده را تجربه می کنید بهتر است برای بررسی دقیق حتما به یک پزشک مراجعه کنید. پزشک بعد از انجام معاینه های فیزیکی، احتمالا از شما آزمایش خون، و تصویربرداری هایی مثل سونوگرافی از شکم، رادیوگرافی از قفسه سینه، سی تی اسکن از شکم و لگن، و ام آر آی را درخواست خواهد کرد. در برخی مواقع پزشک ممکن است از آبسه نمونه برداری نیز بکند.

تشخیص آبسه شکمی

درمان آبسه شکم

درمان این بیماری ترکیبی از دارو و انجام جراحی کمی تهاجمی برای تخلیه چرک است. داروها شامل آنتی بیوتیک می شوند و روش جراحی نیز به این شکل است که جراح یک برش کوچک در پوست شما ایجاد می کند، سپس یک لوله نازک به نام کاتتر را داخل آن قرار می دهد. چرک توسط این لوله به یک کیسه منتقل می شود. در اغلب موارد این این لوله به مدت یک هفته در بدن بیمار باقی می ماند تا تخلیه به طور کامل انجام گیرد.

درمان آبسه شکم

سخن آخر

آبسه شکمی به تجمع عفونت و چرک در داخل شکم گفته می شود. این بیماری زمانی ایجاد می شود که باکتری ها به داخل شکم راه پیدا کنند. آبسه ها ممکن است در هر قسمتی از شکم مانند روده، کبد، طحال، کلیه، و… تشکیل شوند. این بیماری علائمی مثل درد شدید شکم، تب، حالت تهوع و استفراغ، و حساسیت های ناحیه شکم را ایجاد می کند.

این بیماری نیاز به درمان فوری دارد و در صورت عدم رسیدگی می تواند منجر به آسیب های جدی شود. از این رو بهتر است علائم این بیماری را جدی بگیرید و فورا برای تشخیص و درمان به یک پزشک مراجعه کنید.

درمان آبسه شکم معمولا شامل آنتی بیوتیک ها و در موارد شدیدتر جراحی برای تخلیه آبسه می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *