آزمایش پاپ اسمیر چیست؟
تست پاپ اسمیر (Pap smear) روشی برای آزمایش سرطان دهانه رحم در زنان است. در آزمایش پاپ اسمیر از سلولهای انتهای دهانه رحم که بالای واژن قرار دارد، نمونهگیری انجام میشود. آزمایش پاپ اسمیر به شناسایی زودهنگام و در نتیجه شانس درمان بیشتر سرطان رحم کمک میکند. برخی افراد به دلیل احساس درد یا ناراحتی حین این تست، به موقع این آزمایش را انجام نمیدهند! با رعایت نکات مهمی که در این مطلب ذکر کردهایم میتوانید تجربه بهتری از انجام این تست داشته باشید. همچنین میتوانید برای احساس راحتی و آرامش بیشتر، آزمایش پاپ اسمیر در منزل را امتحان کنید. دینالب این امکان را برای شما فراهم کرده است!
در ادامه مطلب درباره زمان انجام آزمایش پاپ اسمیر و نحوه انجام آن بیشتر میخوانیم. همچنین با نکات مهمی که قبل از انجام پاپ اسمیر باید رعایت کنید، آشنا میشویم.
آزمایش پاپ اسمیر چگونه انجام میشود؟
پاپ اسمیر (تست پاپ اسمیر) آزمایشی است که روی دهانه رحم بانوان انجام میشود. یکی از مهمترین دلایل انجام بهموقع آزمایش پاپ اسمیر، تشخیص تغییرات سلولهای دهانه رحم است که در آینده منجر به سرطان رحم میشوند. درواقع تشخیص زودهنگام این سلولهای غیرطبیعی با آزمایش پاپ اسمیر میتواند اولین گام افراد در جلوگیری از پیشرفت احتمالی سرطان دهانه رحم باشد.
برای انجام این آزمایش، پزشک یا پرستار با استفاده از یک سواپ، اسپاتول و… برای نمونه گیری از سلولهای دهانه رحم استفاده میکند. در مرحله بعد نمونه به آزمایشگاه فرستاده شده و زیر میکروسکوپ بررسی میشود. اگر برخی از سلول ها نسبت به سلولهای طبیعی متفاوت به نظر برسند، به آن “پاپ اسمیر غیر طبیعی” میگویند. البته جای نگرانی نیست. با مشاوره و همراهی پزشک متخصص خود وارد فاز بررسی و درمان میشوید.
آزمایش پاپ اسمیر هر چند وقت یکبار باید انجام شود؟
شاید این سوال برای شما هم به وجود بیاید که از چه سنی و در چه دورههایی تست پاپ اسمیر باید انجام شود؟ درواقع، هر خانمی بعد از ازدواج باید بهطور منظم آزمایش پاپ اسمیر انجام دهد.
برای مثال اگر شما یک خانم ۲۱ ساله هستید به محض شروع رابطه جنسی، باید سالی یک بار آزمایش پاپ اسمیر بدهید. اما به طور کلی بانوان ۲۱ تا ۳۰ ساله بهتر است به طور منظم هر ۳ سال یک بار آزمایش بدهند. همچنین بانوان ۳۰ تا ۶۵ سال هر ۵ سال یک بار به این آزمایش نیاز دارند.
از اهمیت بالای انجام این تست باید بگویم برخی پزشکان متخصص زنان و ماماها معتقدند حتی زنان یائسه، زنانی که لولههایشان بسته شده است یا هیسترکتومی انجام دادهاند، به طور مرتب نیاز به آزمایش پاپ اسمیر دارند.
آیا تست پاپ اسمیر درد دارد؟
باتوجه به اهمیت و لزوم تست پاپ اسمیر زنان باز هم متأسفانه برخی از بانوان جوان و حساس از انجام این آزمایش مهم خودداری میکنند. دلیل آن هم چیزی جز ترس و نگرانی از درد پاپ اسمیر نیست. لازم نیست نگران درد پاپ اسمیر باشید. بهطور کلی این تست درد غیر قابل تحمل و بسیار زیادی ندارد. همچنین زمان انجام این تست بسیار کوتاه و در حد چند ثانیه است.
۳ نکته کلیدی آمادگی برای انجام تست پاپ اسمیر
تست پاپ اسمیر یکی از بهترین و سادهترین راههایی تشخیص سریع سرطان دهانه رحم و HPV است. با تشخیص به موقع، بیشترین شانس
درمان وجود دارد. اگرچه آزمایش پاپ اسمیر ممکن است برای اکثر بانوان ناخوشایند باشد اما با ۳ نکته زیر آمادگی بیشتری برای
انجام این تست خواهید داشت.
- کنترل درد پاپ اسمیر
- در روز انجام تست، میتوانید با مشورت پزشک یک دوز ایبوپروفن مصرف کنید.
- هنگام ورود به مطب، خانمها باید مثانه خود را قبل از وقت ملاقات خالی کنند.
- آرامش داشتن و کنترل انقباض عضلاتی که سعی میکنند جلوی درد را بگیرند، فرایند کار را آسانتر میکند.
- نکات مهم دو الی سه روز قبل از انجام تست
توصیه میشود به مدت ۴۸ ساعت قبل از روز نمونه برداری، رابطه جنسی نداشته باشید. همچنین بهتر است از دوش گرفتن یا
استحمام به مدت ۴۸ ساعت قبل از تست پاپ اسمیر خودداری کنید. استفاده از انواع داروهای واژینال یا فوم هایی که به
منظور از بین بردن اسپرم ها استفاده می شود، ممنوع است. - انجام پاپ اسمیر در دوران قاعدگی
بهتر است از انجام این تست در دوران قاعدگی صرفه نظر کنید! زیرا دیوارههای واژن و دهانه رحم در این دوران در
وضعیتی قرار دارند که میتوانند نتیجه آزمایش را تغییر دهد. علاوه بر این، اگر زمان انجام پاپ اسمیر نزدیک به
دوره قاعدگی باشد، متخصصان توصیه میکنند ۲ تا ۳ روز قبل از تست از تامپون استفاده نشود. تامپون یکی دیگر از
مواردی است که می تواند باعث حذف سلولهای غیرطبیعی شود.
قبل از آزمایش پاپ اسمیر چه نکاتی را رعایت کنیم؟
همه میدانیم قبل از انجام هر آزمایش، یکسری نکات مهم را باید راعایت کنیم. پس در این بخش درباره آمادگی لازم قبل از آزمایش پاپ اسمیر صحبت میکنیم. برای انجام درست آزمایش پاپ اسمیر و حذف مواردی که باعث نتایج کاذب میشود، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید.
- بهترین زمان انجام آزمایش پاپ اسمیر روز ۱۱ تا ۱۹ سیکل ماهانه است.
- ۳ روز قبل از نمونهگیری از داروهای واژینال و ژل یا فومهای ضد بارداری استفاده نکنید. چراکه این موارد میتوانند باعث دور شدن سلولهای غیر عادی شده یا آنها را بپوشانند.
- پزشک خود را در مورد داروهایی که مصرف میکنید آگاه سازید. زیرا ممکن است باعث تداخل در نتیجه آزمایش شود.
- در مورد سلامت جنسی خود صادقانه با پزشکتان صحبت کنید. در مورد هر گونه رفتار جنسی که ممکن است شما را در معرض خطر قرار دهد صحبت کنید.
تست پاپ اسمیر در منزل با دینالب
احتمالاً با خواندن این مطلب به دلایل اهمیت انجام تست پاپ اسمیر پیبردهاید. اما شاید بازهم از انجام آن نگران هستید. بهتر است بدانید نکته مهم در کاهش درد تست پاپ اسمیر، انجام نمونه گیری توسط یک شخص ماهر است.
خبر خوب اینکه شما میتوانید درخواست خود را برای انجام آزمایش پاپ اسمیر در منزل از طریق سایت دینالب ثبت کنید. تست پاپ اسمیر در محل با دینالب توسط افراد حرفهای و متخصص انجام میگردد. همچنین انجام این آزمایش در منزل به آرامش بیشتر و راحتی بانوان کمک میکند. لازم به ذکر است آزمایشگاههای طرف قرارداد دینالب معتبر و شناخته شده هستند. در نتیجه آزمایش با نهایت دقت انجام میگردد. شما میتوانید جواب آزمایش خود را پس از زمان اندکی در سایت مشاهده کنید.
مطلب جالبی بود ممنون
تشکر